Bemutatkozás


Kecskeméten születtem, ma is itt élek családommal. Jogi tanulmányaimat 1998-ban fejeztem be, az akkor még József Attila nevét viselő Szegedi Tudományegyetemen. A szakmai gyakorlatot követően letettem jogi szakvizsgámat. 2001-ben a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) helyezkedtem el. Számos feladatkörben dolgoztam már a KSH-ban, adatgyűjtések szervezésétől kezdve a stratégiai fejlesztésekig. Érdeklődésem a közgazdaságtudomány felé fordult, így 2005-ben megszereztem a jogász-közgazdász diplomát, majd 2013-ban, a doktori iskola elvégzése után közgazdász PhD-mat, ugyancsak a Szegedi Tudományegyetemen.

Az elmúlt tíz év során kutatásaim és szakértői tevékenységeim leginkább az állam működésének, kontrolling eszközeinek, az állam teljesítményének mérhetőségével, vizsgálatával foglalkoztak. Számos alkalommal végeztem szakértői feladatokat az Európai Bizottság számára, többek közt statisztikai hivatalok szakmai működésének auditálásában. 2017-ben a ciprusi török-görög újraegyesítési tárgyalások statisztikai fejezetében, az EU és ENSZ felhatalmazással működő nemzetközi szakértői bizottság elnöke voltam.

Több éves oktatási gyakorlatot szereztem óraadóként és szakdolgozat konzulensként a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE). A kecskeméti közgazdasági oktatásban elindulása, 2016 ősze óta részt veszek. Az MTA IX. Osztály, Statisztikai és Jövőkutatási Bizottság köztestületi tagja vagyok. Az MRTT – Magyar Regionális Tudományi Társaság Dél-Alföldi Tagozatának vezetője vagyok.

Szabadidőmben szívesen foglalkozom veterán autókkal és szeretem a jazz-rockot. Korábban több helyi csatornánál vezettem rádiós zenei műsorokat.


További szervezeti tagságok
  • MKT – Magyar Közgazdasági Társaság
  • MST – Magyar Statisztikai Társaság
  • MCE – Magyar Controlling Egyesület

dékán, egyetemi docens

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Gazdaságtudományi Kar
Iroda: Új Campus I. emelet 1.35. iroda
E-mail: karpati.jozsef@nje.hu