2022-04-12 07:03

Április 11-én került sor a februárban meghirdetett Zöld pénzügyi termékkereső pályázat döntőjére, melyen 9 egyéni és 2 „középdöntős" csapat adta elő elképzeléseit és javaslatait.

Az egyetem hallgatói feldolgozták a pénzügyi fenntarthatóság témáját a prezentációikban és egy új weboldal elkészítéséhez nyújtották be ötleteiket.

Az 5 tagú zsűriben a Neumann János Egyetem GTK-s oktatói és a Magyar Nemzeti Bank szakemberei foglaltak helyet. A testület Dr. Kárpáti József dékán vezetésével egyöntetűen úgy ítélte meg, hogy Sztancsik Dániel prezentációja volt a legjobb. Második helyezett lett Horváth Szabina és Berente Ottó két fős csapatban, a harmadik dobogós helyen pedig Rádi Orsolya végzett. Mellettük Kubiczki Dóra és Simó Zsolt hallgatónk részesült különdíjban. További 14 hallgatónk ösztöndíj-támogatást nyert munkájával.

Bánkuty Tamás, az NJEA kuratóriumának tagja a versenyt követő zárszavában kiemelte, hogy valamennyi versenyző jól hasznosítható és színvonalas pályázatot prezentált, melyből hamarosan jónéhány ötlet és javaslat a gyakorlatba is átültetésre kerülhet.

Az MNB mentorálásában az idei félévben további két pályázat kerül még meghirdetésre. Ezek közül az egyik a hallgatók tudományos diákköri kutatómunkáját fogja ösztönözni, a másik pedig a diákok kreativitását teszi próbára, utóbbit „A jövő pénzügyi kérdése" címen széles körben fogja a pályázat kiírója népszerűsíteni. Részletek hamarosan! A jelentkezésre minden hallgatót bíztatunk!

Gratulálunk a szép pályaművekhez és a díjakhoz!