Pannónia Ösztöndíjprogram

„Mindenkinek kötelezővé tenném a mobilitási programot, mivel ez egy csoda. Életemben nem tapasztaltam ennyi boldog pillanatot, mint ebben a pár hónapban."

Kiemelkedő tudományos publikációink

Magán egészségügyi szolgáltatók márkaneveinek megítélése asszociációs vizsgálatok segítségével- Dr. Katona Norbert és Dr. Tessényi Judit

We are Tomorrow – közösen!

Tovább erősödnek a szakmai kapcsolatok a Gazdaságtudományi Kar és a régióban működő vállalkozások között.

Kiemelkedő tudományos publikációink

A TESCO Magyarország fenntarthatósági és közösségi tevékenysége menedzsmentösszefüggésének vizsgálata”- Dr. Tessényi Judit és Dr. Katona Norbert

„Egy OTDK tapasztalatai és élményei”

2023. szeptember 18-án került megrendezésre a kerekasztal beszélgetés a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetemen működő ifjúsági tagozata szervezésében

EU-szakértői út Cipruson

Az Európai Bizottság 6-7 évente minőség-auditok keretében felülvizsgálja az egyes tagállamok hivatalos statisztikai adat-előállítási rendszerét.

Hungarikum témájú projektötleteket díjaztak az Agrárminisztériumban

Az Agrárminisztériumban 2023. február 27-én tizenkét, a kecskeméti Neumann János Egyetem (Hegyi Fanni és Boros Zsolt) és más egyetemek hallgatóinak megvalósíthatósági tanulmány keretében elkészített kreatív ötleteit részesítették elismerésben. A pályamunkák megalkotói a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítését kívánták elérni projektötleteik kidolgozásával.

Sikeres szereplés az Economania blogíró versenyen!

Az idei Economania blogíró verseny az "Új Fenntartható Közgazdaságtan" című globális vitairat témaköreihez fűződően került meghirdetésre, ahol  a 20 díjazottból 3, a Neumann János Egyetem hallgatója

Ma lenne 101 éves Kopátsy Sándor – 1 éves a Kopátsy Tudásközpont

1922. február 27-én született Kopátsy Sándor, a magyar közgazdász társadalom egyik legmeghatározóbb alakja. A Somogy megyéből induló professzor az 1950-es évektől kezdve vett részt a gazdasági reformprogramok előkészítésében, 1954-ben Nagy Imre számára is programot dolgozott ki. 

Regionális és Környezeti Gazdaságtan mesterszak indul

2023. szeptemberében új, speciális közgazdász mesterképzést indít a Neumann János Egyetem, amelyre február 15-ig lehet jelentkezni. A szak bemutatására Tózsa István professzor urat, az NJE-MNB Tudásközpont Gazdaságföldrajz és Településmarketing Központjának vezetőjét és Forman Balázs egyetemi docenst, a szak felelősét kértük fel.

Megjelent kollégánk hiánypótló és aktuális könyve

Hogyan változtatta meg a Viagra a gyógyszermarketinget? Mit tehet a marketing az oltásért? Mire épül az 50 felettieknek szóló óvszermarketing? Mi az az abortuszturizmus? Mi a sikeres egészségügyi kampányok tízparancsolata? Dr. Katona Norbert a Neumann János Egyetem docense, a Marketing Döntéshozók Klubjának vezetője és Dr. Szabó Rita Healthcare Marketing & PR specialista hiánypótló kézikönyvbe foglalta az egészségügyi marketing és public relations összes fontosabb témakörét.  

Sikeres nyílt nap az NJE Gazdaságtudományi Karon - 2022

Ha most lemaradtál, találkozhatsz még velünk Budapesten az Educatio kiállításon, majd újabb nagyszabású nyílt napunkon 2023. január 18-án. Várunk Téged addig is a szüleiddel együtt december 7-e szerdán - ezen a napon 17 órától elsősorban a szülőkre hangolt, munkaidő utáni nyílt napot tartunk, amelyhez online is lehet majd csatlakozni!   

Az NJE TM nagykövetei

A Tanítsunk Magyarországért (TM) programban ebben a félévben három hátrányos helyzetű általános iskolában (Csépa, Páhi, Orgovány) összesen 9 felső tagozatos osztályban folytatunk mentorálást. A mentorok között a „mentornagykövetek” azok, akik az Egyetemünket a program országos rendezvényein képviselik, és akik a mentorok támogatásában, a program helyi és országos népszerűsítésében is részt vesznek. Őket mutatjuk most be. 

12. Studentek Fóruma

A SZTAKI Intelligens Folyamatok kutatócsoport és az Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar diákjai is beszámoltak a kutatásaikról a 12. Studentek Fórumán.

Új fenntartható közgazdaságtan verseny

Major Edit Ágnes és Márton Anna, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói az MNB Oktatási Klub által megrendezett Új Fenntartható Közgazdaságtan Verseny döntőjén vettek részt október 21-én.

Átadták a Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat

2022. szeptember 22-én, csütörtökön adták át a Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat a legkiemelkedőbb tanulmányi és szakmai teljesítményt nyújtó hallgatók számára. A Gazdaságtudományi Karról három fő, Kiss Réka, Major Edit Ágnes és Benda Beáta vehette át az elismerő oklevelet. 

Részt vettünk a Marketing Summit 2022 konferencián

Szeptember 15-én a GTK nyolc hallgatója dr. Pálinkó Éva dékánhelyettes és dr. Tessényi Judit tanszékvezető kíséretében egy igen rangos és nagyon színes szakmai eseményen vehetett részt Budapesten, a Magyar Marketing Szövetség meghívásának köszönhetően.

Ismét diplomaosztó a GTK-n!

A közelmúltban búcsúztunk a Neumann GTK harmadik MBA évfolyamától. Szeptember első hetében ünnepeltük azokat a végzős mesterszakos hallgatókat, akik sikeres záróvizsgájukat követően Master of Business Administration üzleti mesterdiplomát kaptak. Ismét közel félszáz hallgató teljesítette sikeresen a négy félévnyi tanulmányi- és vizsgakötelezettségeit. 

Gratulálunk!

Hajnal Zsófia a GTK Pénzügy és Számvitel Tanszékének oktatója korosztályos I. helyezett lett a VI. Barack Thermal Resort Futófesztiválon, ahol 28 km-t futott 2 óra 35 perc alatt!

MBA üzleti elitképzés Kecskeméten – keresztféléves indulással

November 15-én, éjfélig lehet jelentkezni a hazai és multinacionális vállalatok vezető menedzserei, pénzügyi, adóügyi, számviteli, HR-es és marketing-vezetői, a saját cégüket irányító vállalkozók körében gyorsan népszerűvé vált kecskeméti MBA üzleti mesterszak 2022. februárjában induló keresztféléves képzésére.

Új közösségi teret avatott az egyetemi vezetés

A Campus első emeletén található, kényelmesen berendezett terem célja és funkciója a közösségszervezés: szeretnénk elérni, hogy a hallgatók ne csak az óráik idején tartózkodjanak az egyetemen, az iskolapadokban ülve.