2022-01-20 19:35

Kecskeméten, az országosan elismert MBA képzéssel ez is lehetséges!

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja szerint a kecskeméti Master of Business Administration (MBA) képzés igazi sikertörténet.

Már a szak indulásának első évében közel hetvenen kezdték meg tanulmányaikat, azóta pedig a beiratkozott hallgatók száma folyamatosan csak nőtt! Nagy volt az érdeklődés az ősszel meghirdetett, keresztféléves felvételi iránt is, és a mostani "rendes" felvételi kampány ideje alatt is töretlen az érdeklődés. A kecskeméti GTK-n immár megközelíti a 150-et az éppen aktív MBA szakos hallgatók összlétszáma.

AZ MBA-képzések szerte a világon nem véletlenül örvendenek nagy megbecsülésnek és népszerűségnek – véli Dr. Kárpáti József, aki maga is közel öt éve vesz részt az üzleti elitszak oktatásában. – A diploma értékét az, a képzés speciális voltánál fogva egyedülálló tudásanyag adja, amit a hallgatók két év alatt elsajátíthatnak, és amelyet gyakorlatorientált voltából adódóan a legnagyobbrészt gazdasági felsővezetőkből, vállalkozások csúcsmenedzsereiből, önálló vállalkozásukat vezető cégtulajdonosokból álló hallgatók a gyakorlatban azonnal alkalmazni tudnak. A jelentkezők közül sokan hosszú, a gazdaságban eltöltött életpálya után „ülnek vissza" az iskolapadba, hogy a menedzsment, marketing, a pénzügyek vagy számvitel területén tudásukat felfrissítsék, naprakészre hozzák.

A négy szemeszteres, önköltséges, félévente 280 000 Ft-ba kerülő képzést a dékán úr szerint minden hallgató a jövőbe való befektetésként fogja fel, mely a megszerzett diploma révén gyorsan meg is térül: az MBA-n végzettek átlagfizetése a felmérések szerint bőven meghaladja a havi bruttó 1.000 000 forintot, s egyre több helyen az MBA-diploma formális vagy informális módon a vezetői felemelkedés egyik legfontosabb előfeltételévé vált. Több jelentkező szerint a februárban érkező SZJA-visszatérítés is jó alkalom arra, hogy karrierjükbe fektessenek: ők már - jó érzékkel - a képzési díjba forgatják adóvisszatérítésüket!

Maga a képzés két fő részből áll: az első két szemeszterben az üzleti élet „alaptárgyaira" (pl. üzleti gazdaságtan, számvitel, gazdaságpolitika, vállalati pénzügyek, üzleti jog) fókuszálnak – s erre épülnek majd rá a harmadik és negyedik szemeszterben, immár modul keretében a három fő irány (pénzügy és számvitel, vállalati menedzsment, marketing) szerint választható tárgyak.

A magasan kvalifikált oktatók, egyetemi tanárok és docensek egy-egy szakterület legkiválóbb hazai művelői közé tartoznak, s mindannyian jelentős gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek: ez adja az átadott tudás igazi értékét. A tananyagok „napra készek", a  legújabb járványügyi veszélyhelyzet generálta kihívásokra is reagálnak, külön térítés nélkül érhetők el. Az előadások mindig szombati napra esnek, csakúgy, mint a számonkérések. Minden előadásról videofelvétel készül, mely később tetszés szerint visszanézhető. – Ennek köszönhető, hogy úgy 2020 márciusában, mint azóta minden esetben, amikor távolléti oktatásra kellett váltanunk, azonnali és zökkenőmentes volt az átállás az elektronikus úton történő oktatásra: a szombati előadások streamelt formában kerültek megtartásra.  Elektronikus úton bonyolítottuk le a mostani keresztféléves képzésre jelentkezők felvételi eljárását is – tette hozzá Dr. Kárpáti József.

A február 15-ig tartó rendes felvételi eljárást követően, az adatok feldolgozottságának függvényében a jelentkezőknek lehetőségük nyílik majd a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására is: a kecskeméti GTK azzal számol, hogy a mostani első helyes jelentkezőkhöz tavasszal még többen csatlakoznak. A képzésről további, részletes információ a GTK MBA-oldalain érhető el, de az érdeklődők kérdéseiket közvetlenül a kar munkatársainak is feltehetik úgy elektronikus levélben, mint telefonon, az „MBA forró vonalként" működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon.

Csatlakozzon hozzánk, építse karrierjét nálunk tovább! Találkozzunk szeptemberben!