2023-07-27 08:21

Pótfelvételivel Kecskeméten

Az elmúlt években tapasztalt egészségügyi és a jelenleg rendkívül erősödő gazdasági kockázatok közepette a legfontosabb értékünkké váltak az olyan tulajdonságok, mint a rugalmasság, a változás képessége és mindenekelőtt a korszerű, naprakészen tartott szaktudás. „Legyen szó saját vállalkozásunk további sikeres működtetéséről, vagy a bennünket alkalmazó vállalat következő néhány évének eseményeiről, a legjobbat akkor hozhatjuk ki a helyzetből, ha friss gazdasági ismeretekkel rendelkezünk, amelyeket felhasználhatunk a mindennapi munkánk során, vagy éppen egy új irányokat követelő helyzetben a változási stratégia megtervezéséhez” - mondja Dr. Kárpáti József egyetemi docens, a kecskeméti Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Az Master of Business Administration (MBA) a világ legismertebb és legelismertebb mester szintű közgazdász végzettségeA kecskeméti Gazdaságtudományi Kar magyar nyelvű, levelező munkarendű MBA programja a régióban egyedülálló lehetőséget kínál a továbbképzések területén, és mára a térség meghatározó gazdasági képzésévé vált. Sikerét jelzi, hogy a 2018-ban elindult szak ötödik éve töretlenül dobogós helyet foglal el hazánkban, maga mögé utasítva számos fővárosi képzőhelyet is!

A GTK-n diplomázott hallgatók számos sikeres vállalkozás, köztük a legnagyobb hazai autóipari, feldolgozóipari, kereskedelemi és szolgáltató vállalatok vezetésében, működtetésében vesznek részt régiónkban és azon túl.

Csatlakozzon most ehhez a kiemelt körhöz Ön is!

Az MBA népszerűsége főként abban rejlik, hogy a menedzsment és üzleti tudományok elméleti alapjainak és gyakorlati kérdéseinek oktatásával a gazdasági jellegűtől eltérő alapvégzettséggel rendelkezőket is kiválóan felkészíti a sikeres gazdálkodási, üzleti döntésekre, menedzseri feladatok ellátására és már a közszolgálatban és az államigazgatásban is egyre jelentősebb szerepe van az itt szerezhető gyakorlatias tudásnak.

A vállalkozások általában elvárják, hogy a vezető beosztásban dolgozó menedzserek, a mindenkori piaci kihívásoknak és követelményeknek megfelelően, felkészülten lássák el feladataikat. „A hat, nyolc vagy tíz éve szerzett diploma tudásértéke sajnos gyorsan elavul, a gazdasági és szabályozási környezet folyamatosan, jelenleg pedig végképp dinamikusan változik” – hangsúlyozza Dr. Németh Edit, az MBA képzés szakfelelőse. „Az MBA nem csak arra ad lehetőséget, hogy vezető szakemberek ’naprakészre’ fejlesszék gazdasági-üzleti szakmai tudásukat, de bárki számára szélesebb, igazi vezetői szemléletű rálátást is biztosít a vállalati pénzügyi, tervezési, menedzsment- és marketing feladatokra” – teszi hozzá.

Ha Ön egészségügyi, mérnöki vagy más természettudományos végzettséggel, vagy jogász, pedagógus vagy más társadalomtudományi alapdiplomával és munkatapasztalattal rendelkezik, itt az ideje, hogy gazdasági-üzleti szempontból is tekintsen a saját karrierjére, munkájára! Ha saját vállalkozását vezeti, nálunk új nézőpontokat és naprakész ismereteket szerezhet, hogy felkészülten nézzen szembe a következő időszak kihívásaival.

Mit fog tanulni nálunk?

Szemben a hagyományos közgazdász mesterképzéssel, a nemzetközi gazdasági oktatási piacon közkedvelt, „business school” típusú MBA képzés során az elméleti háttér úgy sajátítható el, hogy közben a céges tapasztalatokat, a gyakorlati kihívásokat és azok megoldási irányait is magában foglalva közvetlen a kapcsolat a legújabb tudományos eredményekkel, mai üzleti, gazdasági trendekkel. A képzés minden, az üzleti életben fontos területet felölel, a második évben pedig három modul keretében tovább fókuszálhatja a megszerzendő ismeretek irányát:

- A pénzügy és számvitel modul a mikro- és makropénzügyek, elemzések, a számvitel és az adózás területén nyújt speciális tudást.

- A vállalati menedzsment modul hallgatói a vállalat belső szervezetének sajátosságait, működésének átalakítását, a fejlesztéséhez kapcsolódó ismereteket mélyítik el.

-  A marketing modul pedig a hazai és nemzetközi marketing trendekkel ismerteti meg a hallgatókat.    

Miért éri meg a Neumann János Egyetem MBA képzését választania?

-  Országosan harmadik, vidéki összehasonlításban a legnépszerűbb MBA-képzés!

-  A munka melletti tanulást segítő képzési szerkezet, szombati oktatási és vizsganapokkal

-  Négy szemeszter alatt közgazdasági mesterdiplomát nyújtó végzettség

-  Az MBA végzettséggel rendelkezők havi bruttó átlagjövedelme 876.273 Ft (a Diplomás Pályakövető Rendszer 2020-as adatai szerint)

-  Mindez helyben, és a hazai képzési piacon messze a legkedvezőbb áron, mindössze 300.000 Ft/féléves tandíjért!

Hogyan tud jelentkezni?

A GTK-s pótfelvételiről bővebb információ ITT  érhető el, amely hasznos információkat tartalmaz a pótfelvételi eljárással kapcsolatban. A képzés vadonatúj tájékoztatóját pedig Ön is elolvashatja.

Kérdése lenne?

A GTK munkatársai közvetlenül is örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére:  +36 70 338 5000 központi telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@nje.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják. Az MBA szakkal és a felvételivel kapcsolatosan az gtk-mba@nje.hu  elektronikus levélcímen teheti fel konkrét kérdéseit, de az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk!