2023-07-27 07:49

Pótfelvételit hirdet képzéseire a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Pótfelvételit hirdet képzéseire a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara: a legnépszerűbb alapszakok és szakképzések mindegyikére és az MBA (Master of Business Administration) mesterszakra augusztus 6-án éjfélig lehet jelentkezni.

Közzétételre kerültek az idei pótfelvételi eljárás részletei: az egyes egyetemek által meghirdetett képzésekre augusztus 6-án éjfélig lehet majd a felvi.hu elektronikus felvételi rendszerében jelentkezni. Dr. Kárpáti József, a GTK dékánja elmondta, hogy a Gazdálkodási és menedzsment alapszakra , a Nemzetközi gazdálkodás alapszakra, a Kereskedelem és marketing alapszakra a Pénzügy és számvitel alapszakra valamint a Turizmus-vendéglátás alapszakra  kiemelkedően magas az érdeklődés. A változó gazdasági helyzet és a sok kockázati tényező közepette felértékelődik a minőségi szaktudás szerepe, ezért sokan keresnek jövőbiztos továbbtanulási lehetőséget.

A pótfelvételi során azok adhatnak majd be jelentkezést, akiket a rendes felvételi eljárásban egyetlen felsőoktatási képzésre sem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek. A gazdasági alapszakokra az idén csak önköltséges formában lehet pótfelvételivel bekerülni, ahogyan az MBA mesterszak és a FOSZK is csak önköltséges formában választható a pótfelvételi során.

Az idei felvételi rekordmagas jelentkezési számai – közel 350 új kecskeméti GTK-s hallgató - igazolják, hogy a közép-magyarországi régióban kiemelkedő az érdeklődés a gazdaságtudományi képzések iránt.

A kecskeméti kar melletti erős érv, hogy országos összehasonlításban is nagyon jó az oktatói gárda. Az ELTE GTK-val, hazánk legnépszerűbb gazdasági képzőhelyével fennálló együttműködési megállapodásunk mellett az utóbbi év során több magasan kvalifikált oktató is csatlakozott a kar stábjához. Mindez garantálja a minőségi oktatást. A képzések sikerében komoly szerepet játszik a Karon zajló duális képzés is, mely nem csak rendszeres jövedelemszerzési lehetőséget és értékes gyakorlati tapasztalatokat kínál a hallgatóknak, de sokszor konkrét állást is.

A képzés magas színvonala mellett fontos, hogy a hallgatók az ország egyik legmodernebb, 21. századi oktatástechnológiával ellátott egyetemi kampuszában kezdik meg tanulmányaikat, melynek költségei a Kar ECO ösztöndíj programja segítségével jelentős mértékben csökkenthetők. MBA mesterszakát pedig a Kar elsősorban azoknak ajánlja, akik a nemzetközi összehasonlításban is a legtöbbre értékelt közgazdasági diploma mögött álló szakmai tudást akár menedzserként, vállalkozóként, pénzügyesként, jogászként, orvosként vagy más hivatás gyakorlójaként szeretnék megszerezni.

Mesterképzésre jelentkező hallgatóink szakmai és motivációs beszélgetésére augusztus 21-24-e között kerül sor személyesen, illetve online formában, amelyről e-mailben közvetlenül értesítjük a felvételizőket. A felvételi beszélgetésen online formában lehet részt venni.

A pótfelvételi eljárás ponthatárait várhatóan 2023. augusztus 28-án hirdetik majd ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően közvetlenül a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2023. szeptember első napjaiban.

Munkatársaink a felvételi eljárással kapcsolatosan örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére: +36 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@nje.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszoljuk.

Ha közvetlenül MBA képzéseinkről kérdezne, a gtk-mba@nje.hu elektronikus levélcímen és az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk.