Kiemelkedő jövedelem multinacionális környezetben – a nemzetközi gazdálkodás a Te szakod!

 

 

A képzés célja: A kecskeméti nemzetközi gazdálkodás alapszakon a nemzetközi üzleti világot, kultúrát, gazdasági és szabályozási környezetet jól ismerő gazdasági szakembereket képezünk. Ezt a szakot azoknak ajánljuk, akik nemzetközi vállalatoknál szeretnének itthon vagy külföldön karriert építeni, kiemelkedő jövedelemre szert tenni.

A képzés során a hallgatók megismerik a nemzetközi gazdasági és piaci folyamatokat, az Európai Unió működését, a globalizáció gazdaságpolitikai és kulturális hatásait, a nemzetközi vállalatok működését, valamint elsajátítják az ahhoz kapcsolódó menedzsment, marketing, jogi és kommunikációs szakterületek alapjait.

A képzés gyakorlati jellegét erősítik a projektfeladatok, melyek során a hallgatók egyéni konzultációk alkalmával valós nemzetközi üzleti problémák megoldásában vesznek részt. 

A szakon végzettek rendelkeznek az üzleti döntéstámogatás nemzetközi és interkulturális összefüggéseinek ismeretével. Elsajátítják a projektekben és csoportokban való munkavégzés sajátosságait, valamint fejlesztik szakmai nyelvtudásukat, hogy multinacionális környezetben is megállják helyüket.

Az oklevélben szerzett szakképzettség megnevezése közgazdász nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakon (International Business Economics)

Főbb általános gazdasági tantárgyak: közgazdaságtan, menedzsment, marketing, üzleti kommunikáció, számvitel, vállalati pénzügyek, üzleti jog, nemzetközi pénzügyek, emberi erőforrás-gazdálkodás, üzleti statisztika, adózás, szaknyelv

Szakspecifikus tárgyak: növekedéspolitika, EU gazdaságtana, nemzetközi gazdasági intézmények, nemzetközi adózás, külgazdasági politika

A képzési idő: 8 félév

Szakfelelős és elérhetősége: Dr. Kasznár Attila  kasznar.attila@nje.hu

Felvételi követelmények: A jogszabályi előírásoknak megfelelő érettségi és szabályos felvételi eljárásban részvétel

 A jelentkezés módja: felvi.hu

A záróvizsgára bocsátás feltétele: kötelező tárgyak sikeres teljesítése, minimum 210 kredit

A diploma kiadásának feltétele a sikeres záróvizsga teljesítése.

Fizetendő díjak: költségtérítés esetén 240.000,-/félév

A képzés felépítése: 

MINTATANTERV 2023. szeptember 1-től

Tájékoztató a nyelvi kompetenciák diplomához kötött megszerzésével kapcsolatban
MINTATANTERV 2022. szeptember 1-től

MINTATANTERV 2018. szeptember 1-től


INFORMÁCIÓ
e-mail: gtk@nje.hu
telefon: +36 70 338 5000

Oktatási és Képzési Igazgatóság
név: Kiss Zsuzsanna
e-mail: kiss.zsuzsanna@nje.hu
telefon: +36 76 516 379

Az oldal frissítésének ideje: 2023. január 18.

Tanulmányaidat folytasd mesterszakjainkon.