Alakítani szeretnéd a világot? Tanulj a kereskedelem és marketing szakon!

A képzés célja: A képzés tökéletes választás azoknak, akik sokszínű ismeretekre vágynak, és csak később szeretnék eldönteni, hogy humán vagy reál terület irányába indulnának el.

A kereskedelem és marketing szakon végzettek képesek az eltérő fogyasztói csoportok vásárlási motivációinak és szokásainak megértésére. Tudják, hogy hogyan lesz egy vevői igényből konkrét termék- vagy szolgáltatásötlet, illetve hogy ez hogyan jut el a megvalósításig. Üzleti ismereteiknek köszönhetően képesek a vevői és a gyártói szempontok szembesítésére, összehangolására, valamit a döntéshozók számára információs adatbázis kiépítésére, az értékesítés elősegítésére, piaci visszajelzések gyűjtésére. Tudnak reklámokat, reklámeszközöket, -kampányokat tervezni vagy akár egy arculattervezési és arculatváltási projekt meghatározó szereplőji is lehetnek.
A szakon végzettek a gazdasági szféra kifejezetten kreatív területeitől a multik értékesítéssel foglalkozó osztályain át bárhol megállják a helyüket.

Főbb általános gazdasági tantárgyak: közgazdaságtan, menedzsment, marketing, üzleti kommunikáció, számvitel, vállalati pénzügyek, üzleti jog, nemzetközi pénzügyek, emberi erőforrás-gazdálkodás, vállalati menedzsment rendszerek, szaknyelv

Szakspecifikus tantárgyak: stratégiai tervezés, nemzetközi kereskedelmi és gazdasági intézmények, termelés-, projekt- és termékmenedzsment, marketing kommunikáció, vásárlói magatartás, marketingkutatás, üzleti kommunikáció (érvelés- és tárgyalástechnika)

A képzési idő: 7 félév

Az oklevélben szerzett szakképzettség megnevezése: közgazdász kereskedelem és marketing alapképzési szakon / Bachelor's degree in economics, trade and marketing 

Szakfelelős neve és elérhetősége: Dr. Katona Norbert katona.norbert@nje.hu

Felvételi követelmények: A jogszabályi előírásoknak megfelelő érettségi és szabályos felvételi eljárásban való részvétel.

Jelentkezés módja: felvi.hu

A záróvizsgára bocsátás feltétele: kötelező tárgyak sikeres teljesítése, minimum 210 kredit.
A diploma kiadásának feltétele a sikeres záróvizsga teljesítése.

Fizetendő díjak: költségtérítés esetén 280.000 Ft/félév

A képzés felépítése: 
MINTATANTERV 2023. szeptember 1-től
MINTATANTERV 2022. szeptember 1-től
MINTATERV 2019. szeptember 1-től

Információ: 
E-mail: gtk@nje.hu
Telefon: +36 70 338 5000

Oktatási és Képzési Igazgatóság
Név: Kiss Zsuzsanna
E-mail: kiss.zsuzsanna@nje.hu
Telefon: +36 76 516 379

Az oldal frissítésének időpontja: 2024. január 11.

Tanulmányaidat folytasd mesterszakjainkon!