MBA – Három betű a névjegykártyán, amitől kinyílnak az ajtók

 

A képzés célja: Az NJE GTK MBA programja a régióban egyedülálló lehetőséget kínál a menedzseri továbbképzések területén. Sikerét jelzi, hogy a 2018-ban elindult szak rögtön az ország egyik legnépszerűbb MBA képzése lett: a GTK a legtekintélyesebb fővárosi gazdasági karok mellé felzárkózva (s többet közülük maga mögé utasítva) a hazai MBA-képzések toplistáján országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet szerezte meg, s ezt a pozícióját 2019-ben is megtartotta. A 2022-es rendes felvételi eljárásban pedig már eddig több, mint ötvenen csatlakoztak a képzésben résztvevőkhöz. Mi lehet a titka ennek az egyedülálló sikernek?

Az MBA iránt olyan, a gazdaság legkülönbözőbb területein dolgozó szakemberek érdeklődnek, akik ahhoz, hogy előrelépjenek, vezetővé váljanak, szükségét érzik a színvonalas, szisztematikus és naprakész üzleti tudás megszerzésének. A képzés így nemcsak közgazdászoknak hasznos, hanem más alapvégzettségűek, pl. mérnökök, orvosok, jogászok számára is. Egyre több cég elvárja és egyúttal támogatja az MBA diploma megszerzését a közép- és felsővezetői pozíciók betöltéséhez, így a végzettség ma már a hazai üzleti világ elitklubjába is belépőnek számít, és az utóbbi években a közszolgálatban és az államigazgatásban is értékteremtő tényezővé vált.

Ez e szakon végzettek közül kerülnek ki az ország legjobban fizetett topmenedzserei. Nem véletlenül: a Master of Business Administration (MBA) a legmagasabb szintű, nemzetközileg elismert üzleti képzés: belépő a felső tízezerbe, pecsét a menedzseri előléptetésekre. 

A képzés során a hallgatók (akik közül sokan „civilben” a régió nagyvállalatainál máris vezetőként, top-menedzserként dolgoznak, vagy épp saját, sikeres vállalkozásaikat irányítják) naprakészre fejlesztik gazdasági-üzleti ismereteiket, ennek révén a munkahelyi tapasztalataikon nyugvó tudásukat is rendszerezettebb formában látják át. Szélesebb, igazi vezető rálátást lesznek képesek alkalmazni a vállalati pénzügyi, tervezési, menedzsment és marketing feladatokra. Mindez – az elsajátított szaktudással együtt – megalapozza majd a menedzseri és szakterületi döntéseiket, üzleti stratégiák alkotását, valamint ezek sikeres megvalósítását.

Képzésünk színvonalát tizenöt vezető egyetemi tanár, valamint számos további, kiemelkedő felsőoktatási szakember garantálja, akik többsége korábban más egyetemek MBA-képzésein tanítva igazította az MBA-hallgatók speciális igényeihez az oktatási módszereit. Sokan közülük – vezetőként vagy tanácsadóként – az üzleti életben is dolgoznak, így tudásuk a legfrissebb nemzetközi tudományos eredmények, a gyakran több évtizedes oktatói tapasztalat, valamint az üzleti életben működő gyakorlat biztos pillérein áll. A program – a hazai és nemzetközi minták mellett – e sokrétű tudást és tapasztalatot kamatoztatja, garantálva az oktatás színvonalát. A képzéseken a hallgatóink a legmodernebb feltételek mellett, igazi 21. századi környezetben tanulhatnak.

A képzés kétéves, négy szemeszteren keresztül zajlik. A munka melletti tanulást olyan oktatásszervezési megoldások támogatják, mint a levelező formátumú képzés, szombati oktatási és vizsganapok, jól szervezett számonkérés, tanulást segítő, innovatív segédanyagok. Az oktatás magyar nyelvű, belépő nyelvi feltétel nincs, de a diploma megszerzéséhez legalább középfokú angol, vagy más nyelvből megszerzett, szakmai anyaggal bővített középfokú nyelvvizsga szükséges. 

A második évben három specializáció közül lehet választani, amely differenciáltabb szakmai fókuszt ad a képzésnek, így részben eltérő tantárgyak teljesítését jelenti. 

Három népszerű modult indítunk:

  • A pénzügy és számvitel specializáció kiemelt tárgyai: kontrolling, nemzetközi számvitel, nemzetközi pénzügyek, multinacionális vállalatok pénzügyei
  • A vállalati menedzsment specializáció kiemelt tárgyai: minőségmenedzsment módszerek, folyamatmenedzsment irányzatok, nemzetközi tárgyalástechnika, környezetmenedzsment
  • A marketing specializáció kiemelt tárgyai: marketing II., termékmenedzsment, marketingkutatás, nemzetközi marketing.

E három modul nyújt mozgásteret az üzleti világ iránt elkötelezett, jelenlegi vagy majdani vezetők számára, hogy a meglévő ismereteikhez és kitűzött céljaikhoz leginkább hasznosítható irányban építsék tovább karrierjüket.A GTK munkatársai közvetlenül is örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére:   +36 30 799-6621 illetve +36 70 338 5000 telefonszámunk hétköznapokon 8.00-16.00 között hívható, a gtk@nje.hu elektronikus levélcímre küldött üzeneteket pedig a lehető legrövidebb időn belül megválaszolják. Akinek az MBA szakkal kapcsolatosan lenne kérdése, az gtk-mba@nje.hu  elektronikus levélcímen teheti fel, de az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetők vagyunk.

Felvételi követelmény: Szakmai és motivációs beszélgetésen részvétel és az előírt előképzettségi feltételek teljesítése.

Szaktárgyi felelős és elérhetősége: Dr. Kárpáti József karpati.jozsef@nje.hu

A jelentkezés módja: felvi.hu

Fizetendő díjak: 400.000 Ft/félév 

MINTATERV  2018. szeptember 1-től

Az oldal frissítésének dátuma: 2024. január 11.