2023-03-16 09:24

Az Agrárminisztériumban 2023. február 27-én tizenkét, a kecskeméti Neumann János Egyetem (Hegyi Fanni és Boros Zsolt) és más egyetemek hallgatóinak megvalósíthatósági tanulmány keretében elkészített kreatív ötleteit részesítették elismerésben. A pályamunkák megalkotói a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítését kívánták elérni projektötleteik kidolgozásával.

A diákok által kidolgozott ötletek azért fontosok, mert képesek a fiatalok érdeklődését felkelteni olyan eszközökön keresztül, amelyek a mindennapi információszerzési gyakorlatunknak megfelel - mondta el Antal Andrea a Hungarikum Főosztály vezetője.

„Hungarikumok és örökségtervezés” című tantárgyban hangsúlyos szerepet kap a magyarsággal kapcsolatos természeti, gazdasági, kulturális, tradicionális értékek rendszerezése és a nemzeti identitás erősítése.

A tárgy szakmai felelőse, Tózsa István egyetemi tanár kezdeményezésére a gazdaságtudományi kar hallgatói lehetőséget kaptak arra, hogy mobilapplikációs üzletiterv-vázlatokat készítsenek. Ezek tartalmuknál és játékos funkciójuknál fogva alkalmasak arra, hogy a diákok figyelmét felhívják a nemzeti értékek jelentőségére, és azok alkalmazhatóságára.

Az eseményről hallgatói beszámoló is készült, melyet itt lehet elolvasni.

Gratulálunk Tózsa Tanár Úrnak és hallgatóinknak!

Fotók: Máté Krisztián

Forrás: hungarikumk.hu