2023-03-16 10:30

A Neumann János Egyetem – MNB Tudásközpont, MNB Intézet: Fenntartható Pénzügyek Központ tanulmányi versenyt hirdet ’A jövő megoldásai napjaink gazdasági kihívásaira’ címmel

Az egyedülálló és izgalmas, két fordulóból álló verseny a játék izgalmával vegyítve teszi próbára a résztvevők lexikális és alkalmazott gazdasági tudását, tájékozottságát és szakmai érveléstechnikáját.

A versenyre 2023. május 4. 23:59-ig lehet regisztrálni 2-3 fős csapatokban. A versenyre bármelyik magyarországi felsőoktatási intézményben a 2022/23-as tanév tavaszi félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, valamint mesterképzésben (MA/MSc/MBA) részt vevő hallgató jelentkezhet. A részvétel pontos feltételeiről a versenyszabályzat nyújt tájékoztatást.

A válogató fordulóban a szakmai érvrendszer kidolgozására és beküldésére 2023. május 7-ig van lehetőség. A legjobbak 2023. május 25-én mérhetik össze a tudásukat a Neumann János Egyetem budai campusának épületében a döntő során.

Bruttó nyeremények:

I. helyezett csapat: 850.000 Ft

II. helyezett csapat: 700.000 Ft

III. helyezett csapat: 450.000 Ft

IV. helyezett csapat: 300.000 Ft

Különdíjas csapatok* (V- XII. helyezett): 125.000 Ft

1. Válogató

Regisztrációs határidő: 2023. május 4. 23:59
Beküldési határidő: 2023. május 7. 23:59
Helyszín: online

A válogató forduló az önálló gondolkodást, a szakmai érveléstechnikát, valamint a gazdaság aktualitásaival kapcsolatos tájékozottságot hivatott felmérni. A versenyzőknek 2-3 fős csapatokban kell kidolgozniuk pályamunkájukat az alábbi választható témákból inspirálódva. A feladat során a résztvevőknek részletes érvrendszerük bemutatásán keresztül kell megindokolni egy választott témán belüli konkrét problémára fókuszáló altéma fontosságát, valamint egy megoldási javaslatot kell adni annak kezelésére. A gondolatokat körülbelül 3 A4-es oldalnyi szövegben kell összefoglalni, amelyeket az MNB Intézet munkatársaiból álló szakmai zsűri bírál el. Az elért eredményről és a döntőbe való továbbjutásról a csapatok néhány napon belül írásbeli értesítést kapnak.

Választható témák:

  • Digitális pénzek és Fintech
  • Fenntartható pénzügyek
  • Technológiai innovációk
  • Tudásmegosztás

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációra az MNB Intézet honlapján keresztül (https://mnbintezet.hu/verseny2023) van lehetőség a kért adatok megadásával, ugyanakkor a jelentkezés csak a fenti követelmények szerinti pályamunkák határidőre történő elküldésével lesz teljes. Az írásos pályázati anyagokat pdf formátumban, Csapatnév.pdf névvel (pl.: MNB_Intézet.pdf) kérjük elküldeni az mnbintezet@uni-neumann.hu e-mail címre.

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTS IDE

A versennyel kapcsolatos további információk az MNB honlapján  és Facebook oldalán érhetők el.