2024-03-01 08:29

Till Gábor és Timár Barnabás az első helyen

Nagy büszkeséggel jelentjük be, hogy a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar  MNB Intézet mesterképzésének hallgatói, Till Gábor és Timár Barnabás az első helyet szerezték meg a CFA Research Challenge magyarországi fordulóján. Ez a verseny a hallgatókat pénzügyi elemzésben, részvényértékelésben, jelentésírásban és prezentációs készségekben teszi próbára. Ezzel az eredménnyel a csapat kijutott a verseny regionális fordulójára, amely egyben egy kvalifikációs lehetőség a globális Varsóban tartott döntőre is.
A verseny keretein belül a hallgatók egy átfogó értékelést végeztek a Waberer's International Nyrt.-re, amely egy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett szállítmányozásban, logisztikai szolgáltatásokban és biztosításban tevékenykedő vállalat. Prezentációjuk tartalmazta a diszkontált Cash Flow és szorzószámos értékelés alapján a 12 hónapos általuk becsült célárat a részvényre, valamint kiemelte a vállalkozásban rejlő potenciális idioszinkratikus kockázati tényezőket is. 

A zsűritagok között szerepelt a Waberer's Group Befektetői kapcsolatok vezetője, a Budapesti Értéktőzsde Vezérigazgató-helyettese és a nemzetközi CFA Society képviselete.

Gratulálunk!