2022-07-19 14:10

November 15-én, éjfélig lehet jelentkezni a hazai és multinacionális vállalatok vezető menedzserei, pénzügyi, adóügyi, számviteli, HR-es és marketing-vezetői, a saját cégüket irányító vállalkozók körében gyorsan népszerűvé vált kecskeméti MBA üzleti mesterszak 2022. februárjában induló keresztféléves képzésére.

világ legtöbbre értékelt üzleti diplomáját adó MBA (Master of Business Administration) képzéseknek közel negyedszázados hagyománya van már Magyarországon. Ez a speciális vezetői felkészítést adó, évtizedek külföldi tapasztalataira építő mesterszak elsőként az ország gazdaságtudományi képzésekkel foglalkozó elit-egyetemein indult el – a kecskeméti GTK-n 2018-ban vált elérhetővé. Az érdeklődés hatalmas volt: már az első évfolyam jelentkezőinek száma az MBA országos toplistájának harmadik helyét hozta el Kecskemétnek. A felvettek száma 2019-ben és 2020-ban tovább növekedett, a 2021-ben indult képzésekre pedig 55 újabb érdeklődő jelentkezett, MBA-szak egyfajta elitklubot képező hallgatóinak éppen aktuális létszáma mára megközelíti a 150-et.

E példa nélküli siker alapvetően három tényezőre vezethető vissza. A kecskeméti MBA képzési rendjét azoknak a tapasztalatoknak alapján alakították ki, amit az utóbbi húsz évben, más gazdasági karokon már megszereztek. A képzés olyan tárgystruktúrát kínál, amely - magyar nyelven, és nem csak a gazdasági alapképzettséggel rendelkezők számára - az üzleti élet minden területén friss, aktuális, gyakorlat-orientált tudás megszerzését teszi lehetővé. Mindezt egy olyan képzési rend keretében, melyben az órák a szombati napokra vannak koncentrálva, a tananyagok, segédletek teljes körűen, külön térítés nélkül elérhetőek és a vizsgákra való felkészítést is rugalmasan biztosítják. Ezzel a hallgatók számára az idővel való optimális gazdálkodást tesszük lehetővé. Kecskemét, a közép-magyarországi régió központja, az ország egyik legdinamikusabb fejlődő térségének szíve nem csak közlekedés szempontjából ideális hely az MBA-képzéshez (minden irányból könnyen megközelíthető), de a kar által kínált oktatási feltételek miatt is.

kecskeméti, két éves MBA-képzés kizárólag önköltséges formában indul, díja félévenként 280 000 Ft. A visszajelzések szerint ezt a hallgatók a Kar által nyújtott tudás értékével arányosnak, mindenekelőtt azonban jó befektetésnek tartják: közismert, hogy az MBA diplomát a piac nagyra értékeli, az MBA diplomával rendelkezők havi bruttó átlagjövedelme a Diplomás Pályakövető rendszer adatai szerint már 2018-ban a havi 900 000 forint felé közelített. A hallgatók a képzés második évében különböző modulok - pénzügy és számvitel, vállalati menedzsment, marketing – közül választhatnak, mely már célirányosan saját szakterületük, kiemelt érdeklődésük tárgyait állítja a középpontba. Ezt hallgatóink különösen fontosnak tarták: az első év szélesebb spektrumú alapozása után konkrét problémák megoldására készítik fel a szakembereket.

 A Gazdaságtudományi Kar MBA mesterképzésére a 2022-es keresztféléves felvételi eljárás keretében a felvi.hu E-felvételi rendszerében, a jelentkezésre irányadó szabályok szerint, a jelentkezési űrlap kitöltése és a szükséges dokumentumok feltöltése mellett 2021. november 15-én éjfélig lehet jelentkezni. A személyre szóló pontos felvételi vizsga időpontokról és annak online módjáról elektronikus úton, az e-felvételi rendszerben megadott e-mail címre megküldött, névre szóló behívólevélben tájékoztatjuk a jelentkezőket. A felvételi beszélgetésen online formában lehet részt venni. A felvételi döntések kihirdetésére 2021. január 24-én kerül sor.

Amennyiben MBA képzésünkről szeretne többet megtudni, az mba@gtk.uni-neumann.hu elektronikus levélcímen és az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon is elérhetőek vagyunk.