2023-06-07 15:45

Oktatónk, Jávorné Dr. Végh Klaudia sikeresen mentorálta középiskolás versenyzőit.

Oktatónk, Jávorné Dr. Végh Klaudia sikeresen mentorálta középiskolás versenyzőit, akik a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjén országos 6. helyezést értek el. A csapatot a kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai alkották. A 11. évfolyamnak kollégánk heti rendszerességgel tartott pénzügy fakultációs órát a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bolyai János Gimnázium együttműködésének köszönhetően. A versenyre való felkészülésben a K&H Bank is segítséget nyújtott a diákoknak.

A több részből álló kihívásra 2023. januárjában lehetett jelentkezni és az első sikeres on-line forduló után következett a - szintén on-line formában kialakított – középdöntő, amelyet ugyancsak eredményesen teljesítettek a versenyzők. Innen régiós első helyezettként jutott tovább a csapat az országos döntőbe, amely Budapesten került megrendezésre. A csapat pénzügyi, mikro- és makroökonómiai ismeretekre tett szert, ezeket felhasználva, valamint kreativitásukra támaszkodva érték el ezt a kimagasló eredményt!

A zsűrit Prof. Emeritus Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint a K&H szakemberei alkották.

Szívből gratulálunk a sikeres csapatnak és felkészítő kollégánknak!