2023-06-30 09:12

2023. július 12-ig lehetőségetek nyílik a felsőoktatási felvételi sorrendmódosításra.

Ez az időszak az ügyintézési ablak, amelyben megváltoztathatjátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Pótoljátok az adatokat, csatoljátok a dokumentumokat és módosítsátok a sorrendet. Megfontoltan kell azonban dönteni, mert csak egyszer lesz lehetőségetek a módosításra, az végleges és visszavonhatatlan, ezért alaposan átgondolt döntést érdemes hozni. 

Fontos megjegyezni, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, új képzést már nem lehet felvenni, de ha a jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelölted meg, lehetőséged van még a költségtérítéses formát is hozzáadni vagy fordítva. 

Az első olyan helyre kerülsz be, ahol a felvételi összpontszámod eléri a meghatározott ponthatárt. Tehát ha az állami ösztöndíjas ponthatárt nem éred el, az nem jelent problémát, de ha az idei ponthatárok esetleg valamivel alacsonyabbak lennének (várhatóan azok lesznek!), akkor az állami képzésre való bekerülés esélye kieshet, ha az hátrébb szerepel a sorban nálad, mint az önköltséges. 

A Neumann János Egyetem közgazdász alapképzéseire most emelt szintű érettségi nélkül is be lehet jutni, és az állami ösztöndíjasoknak szóló korábbi 400 pontos ponthatár is eltörlésre került. A jelentkezők száma ugyan jelentősen nőtt, de van esélye idén akár valamivel alacsonyabb ponttal is állami ösztöndíjas képzésre bekerülni hozzánk! Próbáld meg!   

Ha ez nem sikerül, akkor is a Neumann a legjobb választás, mert költségtérítéses hallgatóknak, 300 pont* feletti eredmény esetén (*kialakítás alatt) lehetőségük van az ECO Alap ösztöndíj igénybevételére, amely 50% kedvezményt biztosít az alapképzés térítési díjából! Nálunk így havi 20 ezer forintért szerezhetsz BSc diplomát!  

Erős tippünk: véglegesítsd első helyen valamely alapszakunkat államis képzési formában, és utána jelölj költségtérítéses képzést rögtön a sorban következőnek! Ránk számíthatsz!  Ne hagyd ki ezt a lehetőséget a sorrendmódosításra, hozd meg a legjobb döntést!

És hogy még mit kínálunk Neked? Nézd meg a mellékelt anyagunkat! Ha rajtunk múlik, Neumannos leszel!