2022-04-22 10:54

Nemrég Prof. Dr. Ungvári László látogatott el hozzánk, akivel a GTK németországi és közép-ázsiai nemzetközi együttműködési lehetőségeiről tárgyaltunk.

Nemrég Prof. Dr. Ungvári László látogatott el hozzánk, akivel a GTK németországi és közép-ázsiai nemzetközi együttműködési lehetőségeiről tárgyaltunk. Ungvári professzor egyedülálló módon, magyarként közel két évtizedig töltötte be Németországban, a Wildaui Technische Hochschule rektori pozícióját, majd éveken keresztül a Német-Kazah Egyetem rektoraként dolgozott Almatiban. Egyetemünk nemzetköziesítési folyamataiban új irányokat nyithat segítő közreműködése. Professzor úr őszinte elismeréssel nyilatkozott az itt megvalósított infrastruktúráról és oktatásról.    

A napokban Dr. Lentner Csaba professzor úr nagy érdeklődésre számot tartó makrogadzasági előadásában hazai és európai gazdasági tendenciákról és aktuális kockázatokról, inflációról, az államháztartás állapotáról beszélt, kendőzetlenül rávilágítva a jelenlegi gazdasági és demográfiai folyamatok és az orosz-ukrán háború következményeire, várható hatásaira. Hallgatóink sok hasznos útravalót vihettek magukkal prezentációjából.

Avramucz Attila, az UNIVER Product Zrt. vállalati kapcsolati igazgatója a cég fenntartható fejlesztéseinek ismertetése mellett rendhagyó óráján beavatta a hallgatókat a „greenwashing” fogalomkörébe és az ehhez kapcsolódó kommunikációs csapdákba is.

Sustik Ferenc, az Antares International Kft. ügyvezetője pedig a cég profiljába tartozó irodabútorok termékmenedzsmentjéhez kapcsolódóan az ergonómia rejtelmeibe vezette be hallgatóinkat, személyes szakmai tapasztalatai alapján.

Nincs megállás a nyárig! Hamarosan új közösségi teret avatunk, ahol a diákok számára minden lehetőséget megadunk az innovatív ötleteléshez, az április 25-28. közötti Erasmus Nemzetközi Hét keretében pedig piknik vár ránk, valamint újabb hazai és külföldi előadóktól lehet a rendhagyó tanítási órákon ismereteket szerezni!