2023-09-25 13:31

2023. szeptember 18-án került megrendezésre a kerekasztal beszélgetés a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetemen működő ifjúsági tagozata szervezésében

2023. szeptember 18-án került megrendezésre az „Egy OTDK tapasztalatai és élményei” című kerekasztal beszélgetés a Magyar Közgazdasági Társaság Neumann János Egyetemen működő ifjúsági tagozata szervezésében. Az eseménynek a Kecskeméti Campus Innovációs tere adott otthont, melyet megtöltöttek az esemény iránt érdeklődő hallgatók. 

A programot Dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg köszöntőjével, melyet követően Dr. Viharos Zsolt János, tudományos dékánhelyettes és kari TDK elnök, a Tudományos Diákköri Konferencia főbb jellemzőit ismertette, ezzel felvezetve a rendezvény témáját.

A kerekasztal-beszélgetés vendégei a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar végzett hallgatói voltak Márton Anna, Koppány Máté, Riedl László személyében, illetve a GTK Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak jelenlegi hallgatói: Kiss Réka, Timár Barnabás, Till Gábor, akik nemcsak egyéb szakmai sikerekkel büszkélkedhetnek, de OTDK-n is díjban részesültek tudományos kutatómunkájukért. 

A beszélgetés folyamán megosztották első tudományos kutatásuk előtt álló hallgatótársaikkal tanácsaikat, melyek megfogalmazásakor egyaránt támaszkodtak saját, megélt tapasztalataikra, a dolgozatukat és prezentációjukat bíráló szakértők visszajelzéseire, valamint a témavezetőktől tanultakra. Válaszaik során érintették a témaválasztás íratlan szabályait, a kutatás rejtelmeit, valamint szóba került a sikeres prezentáció titka is, így az OTDK teljes folyamatába betekintést nyújtottak.

A szakmai kérdések mellett a személyesebb, érzelmekre fókuszáló kérdések sem maradtak megválaszolatlanul. A már tapasztalt OTDK-zók megosztották, hogy miből merítettek motivációt a nehezebb pillanatokban, és hogy milyen érzés volt eredményt elérni egy ilyen színvonalú megmérettetésen.

Az est végén az érdeklődőknek is lehetőségük nyílt feltenni a még felmerült kérdéseiket, melyre a kerekasztal-beszélgetés résztvevői készségesen válaszoltak.