2024-04-25 11:39

2024. április 8-11.

Kecskeméten, a Neumann János Egyetem adott otthont a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság, az RSAI tizennegyedik világkonferenciájának. 

A jelenlévők közel Ötven különböző országból érkeztek, akik közt neves előadók és kutatók voltak jelen, hogy a majdnem száz előadást meghallgatva bővítsék ismereteiket a fenntartható regionális gazdasági növekedésről 2024. április 8. és 11. között a kecskeméti CAMPUSON.

A tudományos kongresszuson a fenntartható regionális gazdasági növekedés témakörében közel száz előadás közül választhattak az ötven különböző országból érkező kutatók és előadók.

Fontos kérdés, hogy egy tudományos konferencián elhangzott eredmények hogyan kerülnek ki az előadótermek falai közül, hogyan válnak mindennapi életünk részévé és annak hasznára - hangsúlyozta Hans Westlund, a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság elnöke. – A kutatások által megszületett eredményeket nemcsak a szakemberekhez, hanem a helyi emberekhez is szeretnék eljuttatni. 

A világkonferencia négy napján  számos előadás hangzott el. 

Külön köszönet illeti fő támogatóinkat a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát, Kecskemét Közlekedési Központ Kft-t, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-t, Axon Kábelgyártó Kft-t, Kecskemét Filmstúdiót, Nemzetközi Kerámia Stúdiót, Nissin Foods Kft-t, Univer- Product Zrt -t és a Kunság-Szesz Zrt-t, Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrát és a Fout Point by Sheraton Kecskemétet.

A résztvevők remekül megszervezett programként értékelték az eseményt, tele élményekkel térhettek haza.