2023-09-13 09:15

2023. szeptember 6.

Mint a 2023-mas gazdász piknik főszervezője elmondhatom, hogy egy igazán jól sikerült eseményt majd bulit tudhatunk magunk mögött. Mindezt nem csupán a saját véleményem alapján merem kijelenteni, hanem a jelenlevő 250-300 hallgató, oktatók és munkatársaik egyöntetű véleménye alapján.

A program fő célja a GTK gazdasági szakjain újdonsült tanulók és az egyetem munkatársai közötti közvetlen kapcsolat kialakítása és annak elmélyítése volt, amelyre hosszas töprengés után egy kielégítő megoldással tudtunk előrukkolni. A program az oktatók és a dékáni hivatalban tevékenykedők bemutatkozásával kezdődött, ezáltal a hallgatók többet megtudhattak azokról, akik végig kísérik majd egyetemi mindennapjaikat. Ezt követően a gólyáink megkapták a mentoraikat, akiknek feladata nemcsak a kezdeti egyetemi nehézségek elhárítása és kételyek eloszlatása, hanem egy mentorcsoporton belüli meghitt csapatkohézió kiépítése is. Ezt követően mentorcsapatonkénti kvízre került sor az egyetemi „Kocsmakvíz” szervezőcsapatának segítségével. A mentorcsapatokhoz a jelenlevő egyetemi dolgozókat is delegáltuk, annak reményében, hogy a közös munka, egy csapatért való verseny elmélyíti a kapcsolatokat. 

Büszkén jelenthetem ki, hogy a célt mindezzel elértük, mindenki nagyon jól és felhőtlenül érezte magát. A kvíz végeztével a T.I.B.N. (Te Is Bedobod, Nem?) csapat nagylelkű segítségével sörpong mérkőzés is megrendezésre került. Az egész estés esemény alatt a helyszínre kitelepült Beszélő Köntös szolgáltatta az ellátást. 

Jó volt látni és elégedettséggel töltött el több heti kőkemény és verejtékkel teli készülés és szervezkedés után, hogy megérte, mivel mindenki nagyszerűen érezte magát és egy kiadós bulizással kezdhette meg az egyetemi félévét. – Diós Szabolcs, HÖK tag