2022-05-10 09:16

A Campus első emeletén található, kényelmesen berendezett terem célja és funkciója a közösségszervezés: szeretnénk elérni, hogy a hallgatók ne csak az óráik idején tartózkodjanak az egyetemen, az iskolapadokban ülve. 

Az MNB Innovációs Tér és Hallgatói Könyvsarok kialakításának igénye tavaly fogalmazódott meg. A Campus első emeletén található, kényelmesen berendezett terem célja és funkciója a közösségszervezés: szeretnénk elérni, hogy a hallgatók ne csak az óráik idején tartózkodjanak az egyetemen, az iskolapadokban ülve. Otthonos körülményeket kínálva adjon lehetőséget a hely hallgatóinknak a készülésre, beszélgetésre, közösségépítő szakmai és szabadidős programokra, és - mint a terem neve is sugallja - innovatív gondolatok születésére.

A beépített technikai eszközök alkalmassá teszik szakmai rendezvények helyszíni megrendezésére vagy online közvetítésére, az egyetemi hálózatra kapcsolt számítógépekkel pedig elérhetőek a kutatói adatbázisok, tudományos források is. A Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub egyesület támogatásával megvalósult térben 600, helyben olvasható gazdasági és társadalomtudományi szakkönyv is szolgálja a hallgatók művelődését. A hangulatos klubhelyiség-jelleget kényelmes fotelok, tanulósarkok és nagyobb szakmai megbeszélésekre is alkalmas tárgyalóasztal teszik teljessé.

Reményeink szerint hamarosan a hallgatók kedvenc találkozási helyévé válik az innovációs tér, ahol nyugodt körülmények között tudnak alkotni és a feladataik között kicsit pihenni is.

A helyiség közel 30 fő egyidejű, kényelmes befogadására alkalmas, de a megnyitó alkalmával 50 fő is befért. A megnyitó ünnepségen Egyetemünk rektora, dr Fülöp Tamás valamint dr. Dubéczi Zoltán, az MNB elnöki főtanácsadója, az Oktatási Klub egyesület elnöke vágta át szimbolikusan a szalagot a terem ajtajánál. A vezetők azt is elmondták, hogy az új közösségi tér kialakításában hallgatóinknak is nagy szerepe volt - saját igényeikre tudták szabni az itt kínált lehetőségeket.