2022-05-30 02:11

Zajlik a vizsgaidőszak a kecskeméti Gazdaságtudományi Karon, azonban sem a diákjaink, sem az oktatóink nem dőlnek még hátra: pörög az élet az egyetemünk körül!

Nemrég megnyitottuk a diákok közösségi életéhez helyszínt biztosító klubunkat a Campus épületében, Hallgatói Innovációs Tér és MNB Könyvsarok néven. Diákjainkkal közösen vettünk részt a Joint Venture Szövetség kecskeméti konferenciáján, ahol számos érdekes előadást, interaktív programot követhettünk végig.

Nemrég lezárult "A Jövő Gazdasági Kérdése" tanulmányi verseny pályázati határideje és elkezdett dolgozni a szakmai zsűri a közel 100 beérkezett pályamunka értékelésén, és máris itt az új kihívás diákjainknak:

Hatalmas volt az érdeklődés a TDK ösztöndíjunk iránt, így most sok hallgatónk kezd bele egy minőségi kutatómunkába, amelynek eredményeit ősszel mutatják majd be. A Tudományos Diákköri Konferenciák minden egyetem életében mérföldkövek. Nem csupán a hallgatói kiválóság megmérettetésére, de az új kutatási eredmények országos prezentálására és a szakmai ismeretek bővítésére is tökéletes alkalmat nyújtanak. "A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara kiemelt figyelmet fordít a tehetségek felkarolására és támogatására." – hangsúlyozza Dr. Viharos Zsolt János, tudományos dékán-helyettesünk. „A képzésünk struktúrája úgy működik, hogy a hallgatók projektféléveken keresztül készülnek a szakdolgozatuk elkészítésére, amelynél elvárom, hogy az elméleti megalapozottság mellett, vállalatoknál működési előrelépést is valósítsanak meg, így napi életükben közvetlenül megérzik, hogyan hasznosulnak az elsajátított elméleti ismeretek. Egyre növekszik azon tehetséges hallgatók száma, akik ilyen irányban is aktívak, eredményeiket a kari, őszi Tudományos Diákkör (TDK) konferenciánkon előadják. A legjobbak pedig továbbjutnak az Országos TDK (OTDK) versenyre, ahol tudásukat és tudományos állításaikat hazánk minden egyetemének legkiemelkedőbb diákjaival közös versenyben mutatják be. Évről-évre nagyon szép dolgozatok és eredmények születnek és ezen tehetséges hallgatóink bizony országos szinten is jól megállják a helyüket. A tehetségek kibontakoztatásának elősegítésére karunk ezt a célt szolgáló ösztöndíjat hozott létre; oktató kollégáink is nyitottan várják a kutatásokban szívesen elmerülő, tehetséges diákokat, akik így belépnek a tudományos kutatás hihetetlenül izgalmas és kihívó világába."  - teszi hozzá a tudományos dékánhelyettes.

Hamarosan kezdődnek a FOSZK, alapképzéses és mesterszakos záróvizsgák is, ahol újabb végzős évfolyamaink adnak számot tudásukról. Nincs megállás, a jövő elkezdődött! Nálunk már kapható!