Kecskeméten élek családommal. 1992-1996 között jártam a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskolába, ahol érettségiztem. 1998-2022 között elvégeztem a Budapesti Gazdasági Egyetem Üzletiszakoktató BA képzését, majd rögtön ezután egy 2 éves Borászképzés következett Kiskőrősön, ami egyben egyik hobbim is. 2020-ban nyertem felvételt szintén a Budapesti Gazdasági Egyetem Közgazdásztanári MA képzésére, és 2022-ben sikeres államvizsgát tettem. 2022-ben felvételt nyertem a Kodolányi János Egyetem Közoktatásvezetői képzésére. Jelenleg a Neumann János Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori iskolájának vagyok phd. hallgatója.


Szakmai tevékenységek

  • 2024-től a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület Elnöke. Szakmai versenyeket és továbbképzéseket szervezünk országosan pincér szakmában.
  • 2011-től Országos szakmai vizsgaelnök és vizsgafelügyelőként tevékenykedem.


Szakmai életutam

  • Aranyhomok Hotel Kecskemét 1998-2004 / Éttermi igazgató
  • Kígyósi Csárda Fülöpszállás 2004-2009 / Üzletvezető
  • Bock Pincészet Villány 2010-2011/ Éttermi vezető
  • Bl Yacht Club Balatonlelle 2012-2018 / Éttermi igazgató
  • Bernáth Kálmán Gimnázium, Vendéglátóipari Szakgimnázium 2016-2019/ Szakmai igazgató helyettes
  • 48 Étterem és bár Kecskemét 2019-2023/ Üzletvezető


Szakmai elismerések, díjak

  • 2007. Éttermi mester díj
  • 2017. Schnitta Sámuel Életmű díj
  • 2023. Szakmai utánpótlás neveléséért díj

Tanított tantárgyak:

  • Gasztronómia és italismeretek
  • Vendéglátás alapjai
  • Vendéglátás és gasztronómia menedzsment
  • Táplálkozástan és higiénia
  • Turisztikai termékek

egyetemi tanársegéd

Fogadóóra: előre egyeztetett időpont alapján hétfőként 08:00-09:00

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Gazdaságtudományi Kar
Iroda: Új Campus I. emelet 1.33. iroda
E-mail: korenika.attila@nje.hu