Kecskeméten élek családommal. 1992-1996 között jártam a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskolába, ahol érettségiztem. 1998-2022 között elvégeztem a Budapesti Gazdasági Egyetem Üzletiszakoktató BA képzését, majd rögtön ezután egy 2 éves Borászképzés következett Kiskőrősön, ami egyben egyik hobbim is. 2020-ban nyertem felvételt szintén a Budapesti Gazdasági Egyetem Közgazdásztanári MA képzésére, és 2022-ben sikeres államvizsgát tettem. 2022-ben felvételt nyertem a Kodolányi János Egyetem Közoktatásvezetői képzésére. Jelenleg a Neumann János Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori iskolájának vagyok phd. hallgatója.
Szakmai tevékenységek
- 2024-től a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület Elnöke. Szakmai versenyeket és továbbképzéseket szervezünk országosan pincér szakmában.
- 2011-től Országos szakmai vizsgaelnök és vizsgafelügyelőként tevékenykedem.
Szakmai életutam
- Aranyhomok Hotel Kecskemét 1998-2004 / Éttermi igazgató
- Kígyósi Csárda Fülöpszállás 2004-2009 / Üzletvezető
- Bock Pincészet Villány 2010-2011/ Éttermi vezető
- Bl Yacht Club Balatonlelle 2012-2018 / Éttermi igazgató
- Bernáth Kálmán Gimnázium, Vendéglátóipari Szakgimnázium 2016-2019/ Szakmai igazgató helyettes
- 48 Étterem és bár Kecskemét 2019-2023/ Üzletvezető
Szakmai elismerések, díjak
- 2007. Éttermi mester díj
- 2017. Schnitta Sámuel Életmű díj
- 2023. Szakmai utánpótlás neveléséért díj
Tanított tantárgyak:
- Gasztronómia és italismeretek
- Vendéglátás alapjai
- Vendéglátás és gasztronómia menedzsment
- Táplálkozástan és higiénia
- Turisztikai termékek
egyetemi tanársegéd
Fogadóóra: előre egyeztetett időpont alapján hétfőként 08:00-09:00
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 5. Gazdaságtudományi Kar
Iroda: Új Campus I. emelet 1.33. iroda
E-mail: korenika.attila@nje.hu